"Kitaplıklar Demokrasinin Kaleleridir. Fin Atasözü"
İstatistik için verilere yeteri kadar işkence edersen sonunda itiraf eder derler.
Bir araştırmaya göre; her yüz Japondan 14'ü, İngiliz ve Fransızdan 21'i düzenli kitap okuyor. Ülkemizde ise sadece bin kişide biri kitap okurken televizyon izleme oranı yüzde doksanbeş. Kısacası okuma karnemiz zayıf !!
İstatistik için mini etek gibidir denir. Görünen kısım çok güzeldir ama asıl önemli kısımları gizlemeyi başarır :)) Neden mi?
Bir diğer araştırmaya göre; ülkelerin kişi başına düşen milligelir ve satınalma gücü sıralamasında ülkemiz 9.800 USD ile 68. sırada. İhtiyaç maddeleri sıralamasında 235. sırada yeralan insanımız kitaba ancak yılda 45 cent ayırabiliyor. Nüfusun yüzde kırkının hayatı boyunca kütüphaneye gitmediği ülkemizde en çok basılan üç kitabın sırasıyla Keloğlan Masalları, Nasrettn Hoca Fıkraları ve Anonim Türk Masalları olması da ilginçtir.
Hülasa, zenginlik olmayınca gelişmişlikte olmuyor.
Gelelim asıl konumuza; Genç edebiyat öğretmeni öğretmenler odasında "Doğum günümde kimse bana kitap almayacakmı? diye alenen duyurur. Her bin kişiden birinin kitap okuduğu ülkemizde bir kişi, daha da önemlisi önceliği kitap olan bir kadın :)) kitap istemiş. Ben de doğum gününde kitabımı aldım, pastamı da yaptım.
Havva, kitaplarınla beraber uzun, mutlu ve sağlıklı yaşa !!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder